Oculear, prijevara? Negativne recenzije, forum, ljekarna, cijena, gdje kupiti

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Oculear je marka kapi za oči koja se koristi za ublažavanje suvih očiju i smanjenje iritacije.

Kapi za oči su oftalmološko rješenje koje pruža hidrataciju i olakšanje umornim i suvim očima.

Bolest suvog oka je uobičajeno stanje koje se javlja kada suze ne mogu pravilno podmazati oči.

Šta je suho oko?

Suvo oko nastaje kada oči ne proizvode dovoljno suza da ostanu vlažne ili kada suze ne funkcionišu kako treba. To može  uzrokovati nelagodu u očima, a u nekim slučajevima može uzrokovati i probleme s vidom.

Suvo oko je uobičajeno i pogađa milione Amerikanaca svake godine. Dobra vijest je da ako patite od sindroma suhog oka, postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste očuvali zdrave i udobne oči.

>>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

OPHTALAX ,

Koji su simptomi suhog oka?

Suvo oko može uzrokovati:

 • Osjećaj grebanja, kao da je nešto u oku
 • Peckanje ili peckanje u oku
 • Crvene oči
 • Osetljivost na svetlost
 • Zamagljen vid

Da li sam u opasnosti od suvog oka?

Svako može razviti sindrom suvog oka, ali veća je vjerovatnoća da ćete razviti suho oko ako:

 • Oni imaju 50 godina ili više
 • Ženske su
 • Nosite kontaktna sočiva
 • Ne konzumirajte dovoljno vitamina A (koji se nalazi u namirnicama poput šargarepe, brokule i jetre) ili omega-3 masnih kiselina (koje se nalaze u ribi, orasima i  biljnim uljima)
 • Imate određene autoimune bolesti, kao što su lupus ili Sjogrenov sindrom
Oculear

>>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

Šta uzrokuje suhe oči?

Normalno, žlijezde iznad očiju proizvode suze, koje čine oči vlažnim. Suvo oko nastaje kada suze ne rade svoj posao. ovo može značiti:

 • Vaše žlijezde ne proizvode dovoljno suza da bi vam oči bile vlažne
 • Vaše suze suše prebrzo
 • Vaše suze jednostavno ne djeluju dovoljno dobro da vam oči ostanu vlažne

Saznajte više o uzrocima suhog oka

Šta je Oculear i čemu služi?

Kapi za oči su vrsta kapi za oči namijenjene poboljšanju zdravlja očiju. Ove kapi za oči sadrže posebne sastojke koji pomažu vlaženju, podmazivanju i zaštiti vaših očiju. Ocular se koristi za ublažavanje simptoma suvoće očiju, iritacije, crvenila i umora očiju. Može se koristiti i za prevenciju i liječenje očnih bolesti kao što su konjuktivitis i blefaritis.

Namjeravanu upotrebu

Evo liste situacija u kojima se preporučuju kapi za oči Oculear:

 • Suhe oči : Kada osjetite osjećaj suvih očiju, posebno ako radite duge sate ispred ekrana ili u klimatiziranom okruženju.
 • Iritacija očiju : Ako osjetite crvenilo, svrab ili peckanje u očima zbog faktora kao što su prašina, dim, polen ili drugi alergeni.
 • Naprezanje očiju : Nakon duže upotrebe elektronskih uređaja kao što su kompjuteri, mobilni telefoni ili tableti koji mogu uzrokovati zamor i nelagodu očiju.
 • Konjunktivitis : Ako patite od konjuktivitisa, infekcije oka koja uzrokuje crvenilo, iscjedak i svrab, kapi za oči mogu pomoći u ublažavanju simptoma.
 • Blefaritis : Ako patite od blefaritisa, što je upala očnih kapaka koja uzrokuje crvenilo, ljuštenje i svrab, primjena kapi za oči može pomoći u ublažavanju nelagode.

Kako Oculear djeluje?

Kapi za oči djeluju na nekoliko načina kako bi pružile olakšanje i poboljšale zdravlje očiju. Ove kapi za oči sadrže posebne sastojke koji imaju sljedeće efekte:

 • Hidratacija: Oculear pomaže hidratizirati površinu oka jer sadrži sastojke koji oponašaju svojstva prirodnih suza. Ovo pomaže u ublažavanju osjećaja suvih očiju i održava vaše oči vlažnima.
 • Vlaženje: kapi za oči pomažu hidratizirati površinu oka, što je korisno za ljude koji osjećaju nelagodu zbog trenja uzrokovanog suvim očima. Podmazivanje koje pruža Oculear pomaže u smanjenju trenja između kapka i površine oka, pružajući olakšanje i udobnost.
 • Zaštita: Okular također može pomoći u zaštiti vaših očiju od vanjskih iritacija. Stvarajući zaštitni sloj na površini oka, ove kapi mogu pomoći u sprječavanju iritacije uzrokovane prašinom, dimom ili drugim alergenima iz okoline.

>>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

Sastojci za oči (sastav)

Evo liste sastojaka u kapi za oči Oculear i šta svaki od njih radi:

 • Ekstrakt ploda aronije: Ekstrakt ploda aronije povezan je s antioksidativnim i protuupalnim svojstvima koja mogu pomoći u zaštiti i održavanju zdravlja očiju. Neka istraživanja sugeriraju da konzumacija aronije može imati pozitivne učinke na zdravlje očiju, kao što je smanjenje oksidativnog stresa i prevencija očnih bolesti povezanih sa starenjem (Izvor: Studija o antioksidativnom i protuupalnom djelovanju ekstrakta ploda aronije).
 • Ekstrakt šipka: Ekstrakt šipka je bogat antioksidansima i vitaminom C, koji mogu pomoći u održavanju zdravlja očiju i smanjiti rizik od očnih bolesti povezanih sa starenjem. Neka istraživanja su pokazala da ekstrakt šipka može imati protuupalna i antioksidativna svojstva koja su korisna za zdravlje očiju (izvor: Studija o antioksidativnom i antiinflamatornom potencijalu ekstrakta šipka).
 • Ekstrakt cvijeta nevena: Ekstrakt cvijeta nevena tradicionalno se koristi za liječenje upala i pospješivanje zacjeljivanja rana. U kontekstu zdravlja očiju, vjeruje se da ima umirujuća svojstva i može pomoći u ublažavanju iritacije i crvenila očiju (Izvor: Protuupalni efekti nevena u eksperimentalnim modelima).
 • Ekstrakt ploda brusnice: Ekstrakt ploda brusnice povezan je sa zdravstvenim prednostima oka zbog sadržaja antioksidansa, posebno antocijana. Ovi antioksidansi mogu pomoći u zaštiti vaših očiju od oštećenja slobodnih radikala i poboljšanju vida u uvjetima slabog osvjetljenja (Izvor: Efekti ekstrakta borovnice na vid i zdravlje očiju).
 • Cink: Cink je esencijalni mineral koji igra važnu ulogu u održavanju zdravlja očiju. Pokazalo se da cink ima antioksidativno i protuupalno djelovanje i može pomoći u prevenciji očnih bolesti kao što je degeneracija makule povezane sa starenjem (izvor: Učinci cinka na zdravlje očiju).
 • Vitamin B2: Vitamin B2, takođe poznat kao riboflavin, neophodan je za zdravlje očiju. Pokazalo se da vitamin B2 ima antioksidativna svojstva i može pomoći u prevenciji katarakte i drugih očnih bolesti (izvor: Efekat riboflavina u prevenciji očnih bolesti).

>>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

Oculear

Opasnosti, efikasnost, prednosti Oculear

Evo liste prednosti Oculear kapi za oči:

 • Ublažavanje suhih očiju: Oculear održava vaše oči hidratiziranim i hidratiziranim, ublažavajući simptome suhog oka kao što su peckanje, svrab ili iritacija.
 • Poboljšajte udobnost očiju: Ove kapi za oči pomažu u smanjenju nelagode uzrokovane vanjskim faktorima kao što su produžena upotreba ekrana kompjutera, suva ili prašnjava okolina i nošenje kontaktnih sočiva.
 • Zaštita i prevencija: Oculear stvara zaštitni film na površini oka koji pomaže u zaštiti očiju od nadražujućih tvari poput prašine, dima i alergena. Osim toga, njegovi antioksidativni sastojci mogu pomoći u prevenciji očnih bolesti povezanih sa starenjem.
 • Poboljšan vid: Očni sastojci kao što su ekstrakti brusnice i šipka mogu imati blagotvoran učinak na vidno zdravlje pomažući u poboljšanju vida i prilagođavanju na uslove slabog osvjetljenja.
 • Jednostavna primjena: Kapi za oči se nalaze u praktičnoj posudi sa sistemom kapanja koji olakšava primjenu i precizno doziranje.

>>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

Oculear kako koristiti, letak, priručnik

Prema uputstvu i uputstvu, u nastavku su navedene kontraindikacije, nuspojave, način upotrebe i čuvanja lijeka.

Kontraindikacije

Ispod su moguće kontraindikacije ili upozorenja za kapi za oči Oculear:

 1. Preosjetljivost ili alergija na bilo koji sastojak lijeka: Ako znate ili sumnjate da ste alergični ili preosjetljivi na bilo koji sastojak Oculeara, trebate izbjegavati njegovu upotrebu i posavjetovati se sa svojim liječnikom ili farmaceutom.
 2. Trudnoća i dojenje: Ako ste trudni ili dojite, posavjetujte se sa svojim liječnikom kako biste procijenili moguće rizike i koristi prije upotrebe bilo kojeg lijeka, uključujući Oculear kapi za oči.
 3. Ozbiljne očne bolesti: Ako imate bilo kakvu ozbiljnu ili tekuću očnu bolest, trebate se posavjetovati s oftalmologom prije upotrebe Oculeara jer može biti potreban poseban tretman ili dodatni nadzor.
 4. Dugotrajna upotreba ili zloupotreba: Ako osjetite trajne simptome suvih očiju ili drugih problema s očima, potražite medicinsku pomoć radi pravilne dijagnoze. Dugotrajna upotreba ili prekomjerna upotreba kapi za oči može prikriti osnovna stanja i odgoditi odgovarajući tretman.

Kako koristiti, kako uzimati

Evo uputstava za korištenje Oculear kapi za oči:

 1. Oculear je potpuno prirodan proizvod, što znači da djeluje kroz kumulativni učinak.
 2. Za upotrebu se preporučuje uzimanje 15 do 20 kapi sa vodom ili pomešano sa drugim napitkom.
 3. Kapi je najbolje uzimati na prazan želudac ili barem pola sata prije obroka, jer se na taj način bolje apsorbiraju aktivni sastojci.
 4. Kurs tretmana je predviđen za tri mjeseca. Međutim, u pojedinačnim slučajevima moguće je produžiti rok upotrebe.
 5. Prije upotrebe proizvoda, obavezno pročitajte detaljnije upute proizvođača.

>>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

Oculear

Rezultat korištenja Oculear

Evo liste mogućih rezultata ili prednosti koje možete dobiti korištenjem Oculeara:

 • Ublažavanje suvog oka: Okular može pomoći u ublažavanju simptoma suvog oka kao što su peckanje, iritacija, svrab i crvenilo.
 • Hidratacija i hidratacija: Ove kapi za oči pružaju hidrataciju i hidrataciju, pomažući da vaše oči budu udobne i zaštićene od isušivanja.
 • Poboljšana vizuelna udobnost: Korišćenje Oculear naočara može pomoći u poboljšanju vizuelne udobnosti, posebno u uslovima niske vlažnosti ili kada koristite ekrane računara tokom dužeg vremenskog perioda.
 • Zaštita očiju: Oculear stvara zaštitni sloj na površini oka, pomažući u zaštiti očiju od iritacija iz okoline kao što su prašina, dim i alergeni.
 • Poboljšan kvalitet života: Ublažavajući simptome suvih očiju i osiguravajući vizualnu udobnost, Oculear može doprinijeti boljem ukupnom kvalitetu života.

>>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

Prava mišljenja i negativni komentari sa foruma o Oculearu

“Zdravo, moje ime je Juan i imam 65 godina. Želim podijeliti svoje iskustvo sa Oculear kapima za oči. Otkako sam počela da ih koristim, primetila sam značajno poboljšanje kod suvih očiju koje sam ranije imala. Oči su mi bile nadražene i umorne, posebno nakon čitanja ili dužeg gledanja televizije. Međutim, nakon korištenja Oculeara osjećam trenutnu hidrataciju i olakšanje. Osim toga, moje oči se osjećaju ugodnije i manje nadražene tokom dana. Veoma sam zadovoljan rezultatima i preporučio bih Oculear svima koji traže olakšanje od suvih očiju. Hvala Oculearu što si poboljšao kvalitet mog života!”

Prava mišljenja i negativni komentari sa Oculear foruma

“Imam 45 godina i taksista sam. Želim podijeliti svoje iskustvo sa Oculear kapima za oči. Provođenje dugih sati za volanom može uzrokovati suhe i umorne oči, što utiče na moju udobnost i performanse na poslu. Otkako sam počeo da koristim Oculear, primetio sam veliku razliku. Oči su mi hidratiziranije i odmornije, što mi omogućava da se bolje fokusiram na put. Osim toga, Oculear smiruje iritaciju koju ste osjetili na kraju dana. Veoma sam zadovoljan rezultatima i definitivno bih preporučio Oculear drugim vozačima ili ljudima koji provode dosta vremena za volanom. Hvala Oculear što brineš o mojim očima tokom vožnje!”

Oculear cijena, službena web stranica proizvođača – popust, Gdje kupiti

Proizvod je sada u prodaji. Osim toga, proizvođač nudi popust od 50%. Za naručivanje idite na službenu web stranicu proizvođača. Nije potreban promotivni kod. Samo naručite online na web stranici i menadžer će vas kontaktirati da potvrdi detalje. Napominjemo da je broj proizvoda obuhvaćenih promocijom ograničen i ponuda vrijedi ograničeno vrijeme. Plaćanje se vrši prilikom isporuke.

>>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

 | Website

Urednik sam ove web stranice o zdravlju, mršavljenju, fitnessu i prehrani, kao i profesionalni osobni trener i nutricionist s dugogodišnjim iskustvom u industriji. Moja strast je zdrav način života i njegov utjecaj na zdravlje i dobrobit, a cilj mi je podijeliti to znanje i pomoći ljudima na njihovom putu do zdravog tijela i duha. Ovom području pristupam s entuzijazmom i cijenim svoje znanje i iskustvo. Sretan sam što mogu podijeliti svoje uvide i savjete kako bih pomogao drugima u njihovoj potrazi za zdravljem i srećom.

Komentiraj