Tonuplex, prevara? Negativna mišljenja, Forum, Farmacija, Cijena, Gdje kupiti

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Tonuplex tablete su dodatak koji se koristi u liječenju visokog krvnog tlaka . Pomažu u regulaciji krvnog pritiska i održavaju ga na zdravom nivou.

Tonuplex je antihipertenzivni proizvod dostupan u obliku tableta. Ove tablete su dizajnirane za kontrolu visokog krvnog pritiska i smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

Šta je visok krvni pritisak?

Krvni pritisak je sila krvi koja teče kroz vaše krvne sudove. Ako krv ne može lako da teče kroz sudove, snaga se povećava. Ako je sila prevelika, imate visok krvni pritisak.

Visok krvni pritisak je ozbiljna bolest. Povećava opterećenje srca i krvnih sudova i može dovesti do srčanih bolesti, moždanog udara, problema s bubrezima, pa čak i sljepoće.

Medicinski izraz za visok krvni pritisak je hipertenzija. Visok krvni pritisak je opasan jer uzrokuje da srce previše radi i doprinosi aterosklerozi (otvrdnjavanju arterija). Povećava rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, koji su prvi i treći vodeći uzrok smrti među Amerikancima.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

Kako mogu provjeriti da li imam visok krvni pritisak?

Visok krvni pritisak obično nema simptome. Zapravo, mnogi ljudi godinama pate od visokog krvnog pritiska, a da toga nisu ni svjesni. Zato se i zove “tihi ubica”. U 90-95 posto slučajeva uzrok visokog krvnog pritiska je nepoznat.

Jedno očitanje povišenog krvnog pritiska ne znači da imate visok krvni pritisak, ali je znak da je potrebno dalje praćenje. Jedini način da saznate da li imate visok krvni pritisak je da proverite svoj krvni pritisak.

Provjerite: Cardinol, Gluconol

Ko je pogođen?

Visok krvni pritisak pogađa otprilike 50 miliona (ili jednog od četiri) odraslih Amerikanaca. Posebno je čest među Afroamerikancima, koji ga razviju ranije i češće od bijelaca. Pored toga, mnogi Amerikanci imaju tendenciju da razviju visok krvni pritisak kako stare; međutim, hipertenzija nije dio zdravog starenja. Oko 60 posto svih Amerikanaca starosti 60 i više godina ima visok krvni pritisak.

Druge grupe sa visokim rizikom od razvoja hipertenzije su osobe sa prekomernom težinom, osobe sa porodičnom istorijom hipertenzije i osobe sa visokim normalnim krvnim pritiskom.

Da li pušenje uzrokuje visok krvni pritisak?

NO. Međutim, može privremeno povisiti krvni tlak i povećati rizik od bolesti srca i krvnih žila.

Pušenje oštećuje zidove krvnih žila i ubrzava proces otvrdnjavanja arterija. Ako pušite, prestanite. Rizik od srčanog udara se smanjuje nakon prve godine.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

Šta je Tonuplex i čemu služi?

Tonuplex tablete su vrsta dodatka prehrani koji se koristi u liječenju visokog krvnog tlaka. Ove tablete sadrže aktivne sastojke koji pomažu opuštanju krvnih žila, što rezultira nižim krvnim tlakom.

Namjeravanu upotrebu

Ispod je lista mogućih uzoraka situacija u kojima se preporučuje uzimanje Tonuplex tableta za liječenje visokog krvnog tlaka:

 • Ako vam je dijagnosticiran visok krvni pritisak.
 • Kada krvni pritisak konstantno ostaje iznad zdravog nivoa.
 • Kao dio sveobuhvatnog liječenja za kontrolu visokog krvnog tlaka.
 • Kada je potrebno smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti povezanih s hipertenzijom.
 • Ako je Vaš ljekar ili zdravstveni radnik posebno preporučio upotrebu Tonuplexa za Vaše stanje.
 • Kao preventivna mjera kod osoba sa faktorima rizika za razvoj hipertenzije.

Kako Tonuplex funkcionira ?

Tonuplex je antihipertenzivni proizvod koji djeluje na nekoliko načina u kontroli visokog krvnog tlaka. Glavni mehanizmi njegovog djelovanja uključuju:

 1. Vazodilatacija: Tonuplex pomaže opuštanju krvnih sudova, što se naziva vazodilatacija. To uzrokuje širenje krvnih žila, olakšava protok krvi i smanjuje otpor protoku krvi. Kao rezultat, krvni tlak pada.
 2. Inhibicija enzima koji konvertuje angiotenzin (ACE): Tonuplex je inhibitor ACE, enzima odgovornog za proizvodnju supstance zvane angiotenzin II, koja ima vazokonstriktorski efekat. Blokirajući djelovanje ACE, Tonuplex pomaže u smanjenju proizvodnje angiotenzina II i potiče veće opuštanje krvnih žila.
 3. Zadržavanje natrijuma i vode: Tonuplex također može pomoći u smanjenju zadržavanja natrijuma i vode u tijelu. Ovo je korisno jer prekomjerno zadržavanje tekućine može doprinijeti povećanju krvnog pritiska. Smanjenjem zadržavanja natrijuma i vode, Tonuplex pomaže u održavanju pravilne ravnoteže u tijelu i kontroli krvnog tlaka.
 4. Imajte na umu da specifičan način rada Tonuplexa može varirati u zavisnosti od pojedinačne osobe i drugih faktora koji se odnose na njeno zdravstveno stanje. Stoga se uvijek preporučuje da se pridržavate uputa i doza koje vam je dao Vaš ljekar ili zdravstveni radnik kada koristite Tonuplex ili bilo koji drugi lijek.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

Tonuplex

Tonuplex sastojci (sastav)

 • Mikrokristalna celuloza : koristi se u farmaceutskim proizvodima kao punilo i vezivo.
 • List i grana imele u prahu : Imela je nadaleko poznata po svojim kardiovaskularnim dobrobitima. Istraživanja pokazuju da imela može pomoći u snižavanju krvnog tlaka i poboljšanju funkcije srca.
 • Osušeni listovi masline : Listovi masline sadrže multifunkcionalne fitokemikalije kao što su oleuropein i hidroksitirozol. Istraživanja pokazuju pozitivan učinak listova masline na krvni tlak i rad srca.
 • Magnezijeve soli masnih kiselina , silicijum dioksid, mono- i digliceridi masnih kiselina: Ovi sastojci su aditivi koji se koriste u tabletama poboljšavaju njihovu strukturu i olakšavaju uzimanje.

Opasnosti, efikasnost i prednosti Tonuplex

Ispod je lista mogućih prednosti upotrebe Tonuplex tableta za liječenje visokog krvnog tlaka:

 • Kontrola krvnog pritiska: Tonuplex pomaže u regulaciji i održavanju krvnog pritiska na zdravom nivou, što može smanjiti rizik od kardiovaskularnih komplikacija.
 • Kardiovaskularna zaštita: Kontrolom krvnog pritiska, Tonuplex može pomoći u zaštiti srca i krvnih sudova, smanjujući rizik od kardiovaskularnih bolesti kao što su infarkt miokarda i moždani udar.
 • Poboljšana cirkulacija: Učinak Tonuplex na opuštanje krvnih sudova pospješuje bolju cirkulaciju krvi, što potiče pravilno snabdijevanje tkiva i organa kisikom i hranjivim tvarima.
 • Smanjeno opterećenje srca: Smanjenjem otpora na protok krvi, Tonuplex smanjuje opterećenje srca, što može pomoći u poboljšanju funkcije srca i spriječiti pogoršanje zdravlja srca.
 • Antioksidativni efekti: Neki sastojci Tonuplex , kao što su ekstrakti listova masline, listova božikovine i grana, sadrže antioksidativna jedinjenja koja mogu imati blagotvorno dejstvo na zdravlje kardiovaskularnog sistema.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

Kako koristiti, kako uzimati

Da biste koristili Tonuplex tablete za liječenje krvnog tlaka, preporučuje se da slijedite donje upute:

 1. Doziranje: Preporučena doza je jedna Tonuplex tableta dva puta dnevno. Preporučljivo je uzimati ga po mogućnosti prije jela, poštujući preporuke ljekara ili preporuke sadržane u uputstvu.
 2. Trajanje liječenja: Trajanje liječenja Tonuplexom može varirati ovisno o individualnim potrebama. Općenito se preporučuje period liječenja od 2 do 4 sedmice.
 3. Optimalno vrijeme za početak liječenja: Septembar se pokazao kao prikladno vrijeme za početak liječenja Tonuplex . Međutim, imajte na umu da vrijeme može ovisiti o individualnoj medicinskoj procjeni i specifičnoj situaciji svake osobe.
Tonuplex

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

Rezultat korištenja Tonuplex

Ispod je lista mogućih rezultata koji se mogu postići upotrebom Tonuplexa za liječenje krvnog tlaka:

 1. Kontrola krvnog pritiska: Tonuplex može pomoći u regulaciji i održavanju krvnog tlaka na zdravom nivou, što može smanjiti rizik od kardiovaskularnih komplikacija povezanih s visokim krvnim tlakom.
 2. Poboljšano kardiovaskularno zdravlje: Kontrolom krvnog pritiska, Tonuplex može pomoći u poboljšanju zdravlja srca i krvnih sudova, smanjujući rizik od kardiovaskularnih bolesti kao što su srčani udar i moždani udar.
 3. Povećana cirkulacija krvi: Tonuplex l može pospješiti bolju cirkulaciju krvi pomažući opuštanju krvnih žila, što potiče pravilnu isporuku kisika i hranjivih tvari u tjelesna tkiva i organe.
 4. Smanjeno opterećenje srca: Smanjenjem otpora na protok krvi, Tonuplex može pomoći u smanjenju opterećenja srca, što može poboljšati funkciju srca i spriječiti pogoršanje zdravlja srca.
 5. Poboljšano cjelokupno blagostanje: Kontrolom krvnog tlaka i promicanjem kardiovaskularnog zdravlja, Tonuplex može doprinijeti poboljšanju cjelokupnog blagostanja, omogućavajući vam da vodite aktivniji i zdraviji život.

Evo nekoliko mišljenja i komentara stvarnih korisnika sa foruma 

“Kao računovođa, moj posao može biti stresan i zahtjevan, što često utiče na moj krvni pritisak. Prije nekoliko mjeseci počela sam uzimati Tonuplex tablete koje mi je preporučio moj ljekar . Rezultati su bili iznenađujući! Moj krvni pritisak je ostao stabilan i u granicama zdravih. Osjećam se energičnije i fokusiranije na svoj posao. Tonuplex je bio važan saveznik na mom putu ka boljem kardiovaskularnom zdravlju. Preporučujem ga bez ustručavanja!”

„Ja sam nastavnik i uvijek sam brinuo o zdravlju svojih učenika. Međutim, zanemario sam svoje zdravlje sve dok me krvni pritisak nije počeo zabrinjavati. Onda mi je doktor prepisao Tonuplex . Od kada sam ga uzeo, primijetio sam značajno poboljšanje krvnog pritiska. Osjećam se smirenije i osnaženije da se suočim sa svojim svakodnevnim obavezama u učionici. Tonuplex je za mene bio pravi blagoslov. Smatram ga svojim saveznikom u brizi o svom kardiovaskularnom zdravlju.”

Tonuplex , Cijena, zvanična stranica proizvođača – popust

Cijena proizvoda Tonuplex je sada na sniženju na tržištu. Međutim, proizvođač trenutno nudi popust od 50%. Da biste naručili, posjetite službenu web stranicu proizvođača, gdje ne morate unositi promotivni kod. Jednostavno naručite online na web stranici i menadžer će vas kontaktirati da potvrdi vašu narudžbu. Napominjemo da je broj promotivnih artikala ograničen i da je promocija privremena. Plaćanje se vrši nakon prijema robe.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<<

 | Website

Urednik sam ove web stranice o zdravlju, mršavljenju, fitnessu i prehrani, kao i profesionalni osobni trener i nutricionist s dugogodišnjim iskustvom u industriji. Moja strast je zdrav način života i njegov utjecaj na zdravlje i dobrobit, a cilj mi je podijeliti to znanje i pomoći ljudima na njihovom putu do zdravog tijela i duha. Ovom području pristupam s entuzijazmom i cijenim svoje znanje i iskustvo. Sretan sam što mogu podijeliti svoje uvide i savjete kako bih pomogao drugima u njihovoj potrazi za zdravljem i srećom.

Komentiraj