Nanodevine, prevara? negativna mišljenja, Forum, Apoteka, Cijena, Gdje kupiti

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Nanodevine serum protiv opadanja kose je inovativan proizvod dizajniran za suzbijanje gubitka kose i stimulaciju regeneracije kose. Napredna formula, zasnovana na najmodernijoj tehnologiji, pomaže u jačanju korijena i revitalizaciji kose za zdraviju i življu kosu.

Gubitak kose

Gubitak kose se javlja na tjemenu ili na različitim dijelovima kože ovisno o životnom ciklusu kose, koja se s godinama pogoršava, ispada i ponovno raste. Gubitak kose može biti uzrokovan i naslijeđem, hormonima, bolestima, godinama i stresom, što dovodi do gubitka kose, stanjivanja, alopecije areate, telogene alopecije ili preranog gubitka kose, što negativno utiče na ličnost, samopoštovanje i stres. Osobe koje pate od abnormalnog gubitka kose, stanjivanja ili ćelavosti trebale bi tražiti tačnu, sistematsku dijagnozu i odgovarajući tretman kako bi stimulirali rast nove, jake i kvalitetne kose vlasišta.

Šta uzrokuje gubitak kose?

Gubitak kose može biti rezultat nekoliko faktora koji se mogu pojaviti od djetinjstva do odrasle dobi, bez obzira na spol i godine. Osim toga, gubitak kose može biti znak upozorenja skrivene bolesti ili polazna tačka za budući trajni gubitak kose ili alopeciju, što može imati negativan utjecaj na ličnost i psihu. Gubitak kose se uglavnom dijeli na dvije vrste:

 1. Cikatricijalna alopecija je vrsta gubitka kose u kojoj su stanice folikula dlake trajno oštećene do te mjere da ne mogu proizvesti nove stanice dlake. Cikatricijalna alopecija uključuje sljedeća stanja:
  • Hronični dermatitis uzrokovan autoimunim bolestima kao što su DLE ili lichen planopilaris (LPP)
  • Frontalna alopecija (FAA ) uzrokuje upalu vlasišta, crvenilo i perutanje, uništavajući ćelije folikula dlake, što na kraju dovodi do ćelavosti. FFA je češća kod žena nego kod muškaraca.
  • Infekcje bakteryjne,  np
   • Difuzni celulitis, ili slojevit folikulitis, uzrokovan je abnormalnim formiranjem kože folikula dlake, što dovodi do blokade i upale.
   • Folikulitis je rezultat abnormalne reakcije organizma na bakteriju Staphylococcus aureus.
   • Tuberkuloza ili sifilis
  • Virusne infekcije , kao što su herpes zoster ( hemiplegija ) i herpes zoster
  • Gljivične infekcije, kao što je lišaj na vlasištu
  • Neke hemikalije , kao što su jako kisele ili alkalne supstance , uzrokuju eroziju vlasišta.
  • provjerite: Hairflex, Trichomist Forte
  • Tumori slijepog crijeva ili tumori kože vlasišta
 2. Alopecia patchis je vrsta opadanja kose kod koje folikuli dlake nisu trajno oštećeni, što rezultira pjegavim, okruglim ili ovalnim opadanjem kose s izrazitim rubovima. Benigna alopecija može biti uzrokovana disfunkcijom imunoloških stanica nepoznatog uzroka. Ova vrsta gubitka kose je izlječiva jer ćelije folikula dlake nisu potpuno izgubljene. Međutim, ako se ne liječe, stanice mogu biti trajno oštećene, ostavljajući vašu kosu nesposobnom za regeneraciju. Alopecija bez ožiljaka uključuje sljedeća stanja:
  • Nasljedna (androgena alopecija ): postoje slučajevi gubitka kose, stanjivanja ili preranog ćelavosti u porodici. Nasljedni gubitak kose je najčešći uzrok gubitka kose, koji se obično javlja postepeno i predvidljivo i češći je kod muškaraca nego žena.
  • Alopecia areata je stanje gubitka kose uzrokovano autoimunom bolešću koja rezultira iznenadnim gubitkom kose na tjemenu i tijelu.
  • Łysienie telogenowe  to najnyjne, nagłe wypadanie włosów, koji se pojavljuje u krótkym czasie, np
   • Određene bolesti kao što su bolesti štitnjače i hipertireoza , anemija, talasemija ili HIV infekcija
   • Nagle hormonalne promjene, na primjer nakon porođaja
   • Bolesti, poput visoke temperature ili postoperativnih stanja, mogu uzrokovati privremeni gubitak kose.
   • Nuspojave nekih lijekova
   • Brzi gubitak težine
  • Anagena alopecija je stanje koje uzrokuje brz gubitak kose zbog faktora kao što je kemoterapija, što može uzrokovati nuspojave kao što su gubitak i stanjivanje kose.
  • Infekcije , kao što su gljivične ili bakterijske infekcije vlasišta, npr. sifilis
  • Određeni lijekovi , kao što su oni za rak , artritis, depresiju , bolesti srca , giht , visoki krvni tlak i kontracepcijske pilule, mogu uzrokovati nuspojave povezane s gubitkom kose.
  • Starenje može smanjiti proizvodnju hormona i skratiti životni ciklus kose, što dovodi do većeg gubitka kose i smanjene gustoće kose na vlasištu.
  • Stres ili izlaganje traumatskim događajima psihološke prirode uzrokuje da tijelo proizvodi kortizol, hormon stresa koji uzrokuje gubitak kose i stanjivanje kose.
  • Određena ponašanja , kao što je nehotično čupanje kose (trihotilomanija).
  • Nedostaci u ishrani , kao što je nizak nivo gvožđa ili proteina
  • Preuske frizure, poput repa ili pletenice, mogu uzrokovati privlačnu alopeciju.

Koji su znaci i simptomi gubitka kose?

Do gubitka kose može doći iznenada ili postepeno zbog brojnih razloga i faktora. Znakovi i simptomi gubitka kose su sljedeći:

 1. Postepeno stanjivanje vrha glave je najčešći tip gubitka kose kao posledica starenja. Ova vrsta gubitka kose je uzrok ćelavosti kod muškaraca, koja počinje na liniji kose i napreduje do vrha glave prije nego što prorijedi i postane ćelav. Ćelavost kod žena počinje postupnim stanjivanjem kose od vrha glave, šireći se po cijeloj glavi, ali ne prekrivajući liniju kose kao kod muškaraca.
 2. Kružna ili mrljasta ćelavost ili gubitak kose u kružnim područjima na tjemenu, bradi ili obrvama mogu uzrokovati svrab ili bol prije nego što dlake na tjemenu i tijelu opadnu.
 3. Iznenadni gubitak kose uzrokovan je fizičkim i psihičkim šokom, što rezultira prekomjernim opadanjem kose tijekom češljanja, šamponiranja ili nježnog povlačenja. Ova vrsta gubitka kose je obično generalno stanjivanje kose.
 4. Gubitak kose po cijelom tijelu uzrokovan je određenim bolestima ili lijekovima, kao što je kemoterapija, koja može uzrokovati generalizirani gubitak kose na tjemenu i tijelu. Međutim, ovo je samo privremeno; kosa može ponovo izrasti.
 5. Zakrpe na tjemenu su neujednačeni gubitak kose s peruti po cijeloj glavi koji može biti uzrokovan gljivicom ili gljivicom.

Šta je Nanodevine i za šta se koristi?

Nanodevine serum protiv opadanja kose je proizvod posebno dizajniran za borbu protiv gubitka kose i promoviranje zdravog rasta kose. Napredna i inovativna formula sadrži aktivne sastojke koji pomažu u revitalizaciji i jačanju kose za vidljiv učinak i puniju i sjajniju kosu.

Indikacije

Nanodevine serum protiv opadanja kose može se koristiti u sljedećim slučajevima:

 • Za liječenje i prevenciju prekomjernog gubitka kose (alopecije), bez obzira na uzrok.
 • Stimuliše regeneraciju kose i podržava rast zdravije i jače kose.
 • Jačanje korijena kose i revitalizacija strukture kose.
 • Za prorijeđenu ili bez sjajnu kosu, za voluminozniji i sjajniji ukras za kosu.
 • Kao komplementarni tretman za razna stanja vlasišta koja mogu dovesti do gubitka kose.

Kako Nanodevine funkcionira ?

Nanodevine serum protiv opadanja kose efikasno se bori protiv prekomernog opadanja kose i podržava rast i regeneraciju zdrave kose. Njegove glavne aktivnosti uključuju:

 1. Stimulacija cirkulacije krvi u vlasištu: Nanodevine sadrži aktivne sastojke koji djeluju kao vazodilatatori, čime se poboljšava protok krvi do folikula dlake. Poboljšana opskrba vlasišta krvlju pomaže u isporuci hranjivih tvari i kisika do korijena kose, čime se stimulira rast kose.
 2. Hrani i ojačaj kosu: napredna formula Nanodevine seruma sadrži esencijalne nutrijente kao što su vitamini i minerali koji njeguju i jačaju kosu. Ovo pomaže u sprječavanju stanjivanja i lomljenja kose, dajući joj zdraviji i življi izgled.
 3. Zaštita od štetnih faktora: Nanodevin pruža zaštitnu barijeru protiv vanjskih faktora kao što su UV zračenje i zagađivači koji mogu utjecati na zdravlje vlasišta i kose. Održavajući zdravo okruženje vlasišta, serum pomaže u sprječavanju gubitka kose uzrokovanog vanjskim faktorima.
 4. Regulacija lučenja sebuma: Neke vrste alopecije mogu biti uzrokovane neravnotežom u proizvodnji sebuma u vlasištu. Nanodevine sadrži sastojke koji pomažu u ravnoteži lučenja sebuma, čime se sprječava začepljenje folikula dlake i smanjuje pretjerano opadanje kose.

Nanodevine sastojci (sastav)

Lista sastojaka Nanodevine-a je sljedeća:

 1. Ekstrakt pšenice : Ovaj ekstrakt može pomoći u hranjenju i vlaženju kose, ima blagotvorna svojstva za jačanje vlasi i stimulaciju rasta kose.
 2. Ekstrakt soje : Zahvaljujući bogatom sadržaju proteina, vitamina i minerala, ekstrakt soje može podržati zdravlje kose, čineći je jačom i sjajnijom.
 3. Climbazol: Ovo je aktivni sastojak poznat po svojim antifungalnim svojstvima koji se često koristi za održavanje zdravlja vlasišta i sprječavanje problema kao što su perut i iritacija.

Performanse i prednosti Nanodevine-a

Lista glavnih prednosti Nanodevine seruma protiv alopecije uključuje:

 1. Protiv prekomjernog gubitka kose: Nanodevin sadrži aktivne sastojke koji pomažu u smanjenju gubitka kose i jačanju korijena kose, pomažući u održavanju gustine kose.
 2. Stimuliranje rasta kose: inovativna formula može stimulirati regeneraciju i rast zdrave kose, promovirajući puniji i voluminozniji izgled.
 3. Poboljšanje ukupnog stanja kose: Nanodevin hrani i hidrira vlasi, pomažući da kosa bude sjajnija, mekša i lakša za rukovanje.
 4. Zaštita od štetnih faktora: serum pruža zaštitu od vanjskih faktora kao što su zagađenje i UV zračenje koji mogu utjecati na zdravlje vlasišta i kose.
 5. Djelovanje protiv gljivica i peruti: Nanodevine sadrži sastojke s antifungalnim svojstvima koji pomažu u održavanju zdravog vlasišta i sprječavanju peruti.
 6. Jednostavan za upotrebu: serum ima praktičnu formulu koja se lako nanosi za jednostavnu i efikasnu upotrebu.
 7. Pogodno za muškarce i žene: Nanodevine mogu koristiti oba spola, prilagođavajući se specifičnim potrebama svakog tipa kose.

Nanodevin uputstvo za upotrebu, letak, uputstva

Prije uzimanja lijeka pažljivo i potpuno pročitajte ovo uputstvo, jer sadrži važne informacije za pacijenta. Uvijek uzimajte ovaj lijek kako je preporučeno u ovom uputstvu ili prema uputama Vašeg ljekara, farmaceuta ili medicinske sestre.

Kontraindikacije

Nanodevine serum protiv opadanja kose može imati ili biti povezan sa sljedećim mogućim kontraindikacijama ili upozorenjima:

 • Alergije ili preosjetljivost na sastojke: Osobe s alergijskim reakcijama ili preosjetljivošću na jedan ili više sastojaka formule Nanodevine seruma trebaju izbjegavati korištenje proizvoda.
 • Trudnoća i dojenje: Za žene koje su trudne ili doje.
 • Upotreba na oštećenoj ili iritiranoj koži: Nanodevine serum treba nanositi samo na zdravo vlasište. Izbjegavajte korištenje na iritiranoj ili oštećenoj koži.
 • Izbjegavati kontakt s očima: Serume treba nanositi pažljivo kako bi se izbjegao direktan kontakt s očima. U slučaju slučajnog kontakta, temeljno isperite čistom vodom.

Kako koristiti

Da biste nanijeli Nanodevine serum protiv opadanja kose , slijedite ove korake:

 • Nanesite malu količinu seruma na vlasište: Uvjerite se da su kosa i vlasište čisti i suhi. Dodirnite vrh posude uz vlasište da izvučete malu količinu proizvoda.
 • Umasirajte u kožu: Prstima lagano umasirajte proizvod u vlasište, pazeći da ga ravnomjerno rasporedite. Nježno umasirajte kružnim pokretima kako biste pomogli proizvodu da se upije u kožu.
 • Ponavljajte postupak svakodnevno tokom 30 dana: za najbolje rezultate koristite serum svaki dan, svaki dan tokom 30 dana. Redovna upotreba može doprinijeti povećanju djelotvornosti proizvoda.

Pravi efekat i rezultat upotrebe Nanodevine

Rezultati upotrebe Nanodevine seruma protiv opadanja kose mogu se razlikovati od osobe do osobe i na njih utječu pojedinačni faktori kao što su uzrok gubitka kose i cjelokupno stanje vlasišta. Evo nekih tipičnih rezultata koje su prijavili neki korisnici:

 1. Smanjenje gubitka kose: Mnogi korisnici su primijetili značajno smanjenje prekomjernog gubitka kose uz redovnu upotrebu Nanodevine- a.
 2. Povećajte volumen i gustinu kose: Serum može pomoći u stimulaciji regeneracije i rasta nove kose, čime kosi daje puniji i voluminozniji izgled.
 3. Sjajna i zdrava kosa: zahvaljujući nutrijentima u formuli Nanodevine , može hraniti i hidratizirati kosu, čineći je sjajnom i zdravom.
 4. Poboljšajte zdravlje vlasišta: Serum može pomoći u održavanju zdravlja vlasišta sprečavanjem peruti i drugih problema s vlasištem.
 5. Pomaže u sprečavanju stanjivanja kose: Neki ljudi navode da serum pomaže u sprečavanju stanjivanja kose i jača vlasi.

Prave i negativne kritike, komentari foruma o Nanodevineu

“Moja recenzija Nanodevine seruma za gubitak kose je izuzetno pozitivna. Sa 55 godina počeo sam da primećujem prekomerno opadanje kose, što me je veoma zabrinulo. Probao sam razne proizvode na tržištu, ali rezultati nisu bili zadovoljavajući dok nisam našao Nanodevine .

Nakon nekoliko sedmica korištenja seruma primijetila sam značajnu promjenu u stanju moje kose. Ne samo da se opadanje kose značajno smanjilo, već sam počela primjećivati ​​i novi rast kose. Kosa mi je postala gušća, sjajnija i podložnija, što mi je vratilo samopouzdanje u vlastiti izgled.

Mislim da je jedan od glavnih razloga za gubitak kose bio stres nagomilan tokom godina intenzivnog podučavanja. Nanodevin ne samo da je poboljšao stanje moje kose, već je pomogao i da smanjim nivo stresa i anksioznosti. Svakodnevne masaže uz korištenje seruma su na mene djelovale opuštajuće i doprinijele boljem općem stanju.

Prezadovoljna sam rezultatima Nanodevine seruma i mogu ga iskreno preporučiti svima koji se bore s pretjeranim opadanjem kose. To je efikasan i siguran proizvod, a njegova pristupačna cijena čini ga odličnim izborom za njegu kose i vraćanje samopouzdanja.”

“Moja recenzija Nanodevine seruma za gubitak kose je izuzetno pozitivna. Sa 42 godine počeo sam da primećujem prekomerno opadanje kose, što me je uznemirilo i navelo da tražim rešenje za problem. Tako sam saznao za Nanodevine i odluka da ga isprobam inspirirala me.

U aktivnom polju kao što je građevinarstvo, svakodnevni stres i naprezanje mogu biti veliki, a po mom mišljenju, to su glavni uzroci gubitka kose. Kada sam počela da koristim Nanodevine serum prema uputstvu, primetila sam značajno smanjenje gubitka kose u samo nekoliko nedelja. To mi je dalo samopouzdanje i vratilo mi optimizam.

Sviđa mi se što je serum lak i zgodan za korištenje, a ugodan miris čini ga zadovoljstvom nanijeti. Kosa mi je postala zdravija i punija, zbog čega se osjećam mnogo bolje u svojoj koži.

Kao građevinski inženjer, naučio sam da izgradnja solidnog projekta zahtijeva strpljenje i dosljednost, a isti princip vrijedi i za njegu kose. Nanodevine mi je dao rezultate koje sam željela i sada ću nastaviti da ga koristim za održavanje zdravlja svoje kose i postizanje sjajnijeg izgleda.

Toplo preporučujem Nanodevine serum svim muškarcima koji pate od opadanja kose. To je efikasan i vrijedan proizvod koji vrijedi svakog penija uloženog u njega.”

Nanodevine cijena – kupite na službenoj web stranici proizvođača – popust

Cijena Nanodevine je sada, proizvođač nudi 50% popusta. Da biste iskoristili ovu ponudu, možete naručiti online na službenoj web stranici proizvođača. Nije potreban promotivni kod. Putem jednostavnog obrasca za narudžbu na mreži, moći ćete da kupite proizvod, a jedan od menadžera kompanije će vas kontaktirati da završi proces. Napominjemo da je broj proizvoda dostupnih u ovoj promociji ograničen i ponuda vrijedi samo ograničeno vrijeme.

Komentiraj